Uruguay är den nästa minsta landet på kontinenten, och består främst av slättland med lägre bergskedjor (det högsta berget är 500m högt!). Landet har fyra årstider, och ett subtropiskt klimat, med temperaturner mellan 10-30 grader beroende på säsong.
Här får du njuta av god dryck och mat, som yerba mate och chivito, umgås med varma människor och upptäcka det underbara landskapet vid Sydamerikas östkust!

Landet har en intressant politisk och historia, och idag har är välfärden och den ekonomiska stabiliteteten är en av de bättre på kontinenten. Den stora folksporten är såklart fotboll. Landet är relativt sekulärt, och var det första sydamerikanska landet att legalisera samkönade äktenskap.

Värdfamiljen

Uruguay är en nation av invandrare och en betydande andel av dess befolkning kommer från många olika platser som Italien, Spanien, Tyskland, Frankrike, Östeuropa, Norden och grannländer och många fler.

Din värdfamilj kan ha två föräldrar eller en förälder, kan ha små barn eller tonåringar eller inga barn alls. Föräldrar kan vara medelålders eller unga eller över 50, de kanske bor i en stad, eller på landet, och de kan ursprungligen komma från ett annat land. Många familjer har far- och morföräldrar i närheten, eller så är den en del av den direkta familjen, och delar hus.

I Uruguay är familjen nära och en viktig del av livet, att umgås mycket med familjen är en del av det sociala livet. Stunder som är viktiga är de stora måltiderna som familjer delar, åtminstone en per dag. Middagen äts också senare än vad du är van vid i Sverige.

Skolan

Som AFS-student placeras du i elfte eller tolvte årskursen beroende på ålder och studiebakgrund. Klasserna består av 35 elever, och du läser ca. elva ämnen per år.
Här är det lärarna som byter klassrum, och eleverna stannar alltid i sitt hemklassrum.
Du har antingen lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen.

Skolåret går från mars till november, vissa studenter väljer därför att resa ut på våren.
Vinterlovet är i juli på ca. två veckor. Vårlovet är en vecka i september, och mellan slutet av november och mars är ett längre terminslov. Då brukar vissa familjer passa på att ta semester och resa, och ungdomarna brukar umgås med vänner, eller göra en aktivitet tillsammans.

Upptäck våra program i Uruguay