Om du vill vara borta en kortare tid

finns sommarprogram med fokus på språk, kultur, hållbarhet eller teknik under 2-6 veckor.

Det finns även möjlighet att åka iväg en skoltermin och gå på gymnasiet

Våra olika program

Att delta i ett AFS-program ger dig en unik erfarenhet och samtidigt en upplevelse som fortsätter hela livet. AFS har egen verksamhet i mer än 50 länder, som t.ex. Japan, Kina, Filippinerna, Indonesien, Sydafrika, Italien, Frankrike, Belgien, Costa Rica, USA, Chile, Argentina och Brasilien.

Våra program ska lägga grunden för global förståelse och engagemang hos deltagarna. Därför fokuserar vi på interkulturellt lärande. Erfarenheter på plats kombineras med strukturerad reflektion kring kulturella skillnader, bland annat under de flertal läger som sker under ett utbytesår.

De program som listas nedan under Skolår och Kortprogram är de vi i dagsläget har platser till. Det finns dock alla möjligheter, så är du intresserad av något annat land, för både kortare program och hela skolår, kan du alltid kontakta oss med förfrågan samt för mer information. Ta en titt under fliken Länder i menyn för att se alla de länder vi samarbetar med. Lite längre ner på den här sidan kan du hitta kontaktuppgifter till tidigare utbytesstudenter, passa på att ställa dina frågor om utbyten och specifika regioner till dem.

Ta chansen och bli en global medborgare du också!

AFS erbjuder skolårsprogram till mer än 50 länder världen över. Du som är mellan 15 och 18 år gammal kan delta i ett skolårsprogram där du bor i värdfamilj och går i skolan i ett annat land under ca. 10 månader.

Sök bland våra destinationer!

Se runt bland destinationer du kan välja ifrån!

Ta kontakt med tidigare utbytesstudenter!

Karin – Malaysia: [email protected]

Ylva – Frankrike: [email protected]

Witko – Ecuador: [email protected]

Maya – Spanien: [email protected]

Alma – Italien: [email protected]

Lina – Tyskland: [email protected]

USA:

Lisa – [email protected]

Ebba – [email protected]

Alice – [email protected]

Rut – [email protected]

Lovisa – [email protected]

Öppna upp din värld för nya möjligheter

AFS interkulturella äventyr förändrar ditt liv för en lång, lång tid framöver! Vi kallar det #AFSeffect
STU_GLOBAL

Bli en global medborgare

Bo med en ny familj i ett annat land. Upplev nya traditioner. Ta dig tid att uppskatta, värdera och fördjupa dina perspektiv och insikter om andra kulturer, religioner och viktiga världsfrågor.

STU_CHANGE

Skapa förändring

Öppna dina sinnen för ett nytt sätt att se på världen och hjälp andra att se världen på sättet du upplever den. Bygg broar mellan kulturer genom att skapa livslång vänskap.

STU_FLUENT

Lär dig ett nytt språk flytande

Gå i en ny skola, lär dig ett nytt språk och hitta sätt att knyta an till folk från andra kulturer och bakgrunder – kompetenser du kommer att ta med dig hem och använda under en livstid.

STU_YOU

Se nya möjligheter

Upptäck nya saker om dig själv och din plats i världen. Lär dig att vända utmanande situationer till värdefulla möjligheter för att växa och mogna som person.

Ansökningsprocessen

STEP1

Att påbörja en ansökan

Det går fort att påbörja en ansökan. Genom en kort telefonintervju får vi en övergripande bild av dig, din motivation och ditt intresse. Med det som utgångspunkt kan vi gå vidare i ansökningsprocessen.

STEP2_ST

Ansökan online och hemintervju

Nästa steg är att fylla i en ansökan online. När du har påbörjat den kommer du kontaktas av en volontär för att boka in en hemintervju. Här får du möjlighet att ställa frågor och få mer informaiton samtidigt som vi lär känna dig.

STEP3

Antagning och förberedelser

Baserat på intervjuer och online-ansökan, avgörs din antagning till AFS program. Några månader innan avresa deltar du på ett obligatoriskt förberedelseläger som är inkluderat i deltagaravgiften.

STEP4_ST

Hoppa på flyget och möt världen!

Engagerade volontärer, värdfamiljer och AFS personal är redo att göra ditt utbyte till en oförglömlig upplevelse. Under hela vistelsen har du nära kontakt och uppföljning med AFS, genom en egen kontaktperson samt support och stöd från lokala nätverk och kontor.

Välj program och börja sedan på din ansökan.

Välj program:

  • Afrika
  • Asien
  • Europa
  • Latinamerika
  • Nordamerika
  • Oceanien