Tysklands globala influenser på omvärlden är stora. De är inte bara ett av världens ekonomiskt ledande länder utan kan också stoltsera med framstående personer som Beethoven, Dürer, Goethe, Luther, Marx – samt bröderna Grimm. Deras arkitektur omfattar slott inbyggda i berg, Byerska korsvirkestäder, romerska ruiner, gotiska katedraler och de mest moderna skyskrapor.

Vi har lång historia tillsammans då tyska var det språk som influerade oss under hansatiden, och vi i Sverige utövade handel mellan våra kuststäder i nära 500 år.

Ordning och reda löper som en röd tråd genom det tyska samhället. Något vi svenska uppskattar! Befolkningen upplevs som mycket laglydiga och artiga till sättet men raka när det gäller att uttrycka sina åsikter. De upplevs också som engagerade; 1/3 är medlem i någon sorts sportklubb (cykling, hiking och skidåkning). Gällande mat är landet känt för sina mustiga kött- och potatisrätter men i dagens läge börjar det även smyga in internationella rätter på landets menyer. Alla sorters korv återfinns i detta land, ofta serveras dessa med senap och salta kringlor.

Upptäck våra program i Tyskland