Sydafrika präglas av en stor passion med fokus på djur och natur. Redan 1898 etablerades det naturreservat som idag är känt som Kruger nationalpark. Parken kryllar av Afrikas mest populära djur så som lejon, elefanter, noshörningar, afrikansk buffel och leopard. Dessa stora, ståtliga och ibland farliga djur kallas av sydafrikanerna själva för ”The Big Five”.

Sydafrika är ett multidimensionellt land med en komplex lång historia. Även om apartheid, det samhällssystem och rasåtskillnadspolitiken som förtryckte Sydafrikas inhemska svarta befolkning och istället gav makt till vita europeiska immigranter, upphörde år 1994 är arvet något som Sydafrika än idag försöker förstå och bearbeta. Landet upplever fortfarande stora ekonomiska och sociala svårigheter, men nationella val visar att attityden kring integration och förståelse går i rätt riktning.

I Johannesburg, Sydafrikas största stad, lämnar mobiltelefonpratande aktiehandlare sina glasklädda skyskrapor och passerar apotek där både krokodilfett och ödlefötter säljs. Om det är något sydafrikaner – oavsett språk eller etnicitet – samlas kring är det nationalsporten fotboll.