Tjurfäktning och flamenco räcker inte för att summera Spaniens rika och komplexa traditioner, historia och mångfald. Landet har fyra officiella språk, sju dialekter och sjutton oberoende politiska regioner – var och en med sin egen regering, budget och kultursektor. Spanjorer kan i många fall känna en närmare trohet till sin regions kultur, traditioner, politiska frågor, livsstil och maträtter än med landet i helhet.

Här möts Afrika och Europa, Medelhavet och Atlanten och Spanien präglas av värme och vänlighet. Landets natur varierar likt kulturen – från bergskedjan Pyrenéerna till vidsträckta sandstränder och trevliga genuina byar och pulserande städer. Spanjorer framstår ofta som stolta, värdiga, generösa och öppenhjärtiga och deltar i allt från festivaler och promenader i parker till passionerade fotbollsmatcher. Som så många andra länder runt medelhavet är familjen mycket viktig för spanjorerna.

Att äta middag är något varje spanjor tar på största allvar, dock betydligt senare än vad vi svenskar är vana vid. Grunda med tapas när din vanliga kvällshunger slår till, så står du dig till middagen som serveras vid kl. 22!

 

Upptäck våra program i Spanien