Till yta räknas Kanada som världens näst största land efter Ryssland. Trots det bor 90 % av befolkningen vid gränsen till USA. 89 % av landet är nämligen obeboeligt på grund av permanent frost.

Ofta misstas livet i Kanada för att vara väldigt likt det liv man lever i USA, men länderna är väldigt olika. Brittisk solidaritet, fransk livlighet, inuitiska seder och kinesiska influenser är några av de komponenter som har skapat ett öppet och gästvänligt samhälle. Kanadensarna beskrivs ofta som vänliga, resonabla och öppna. Passionen för hockey, maple syrup och skådespelaren Ryan Gosling är något som utmärker landet lite extra.

Köket i Kanada varierar stort från region till region. Den traditionella maten i det engelskspråkiga delen är nära besläktat med de brittiska och amerikanska köken, medans det i Quebec och resten av det fransktalande Kanada har sitt ursprung i fransk kokkonst där man äter t.ex. tourtière, en köttpaj, och gula ärtor. Det kanadensiska köket kännetecknas av färska lokala råvaror. Västra Kanada är inspirerat av tysk, ukrainsk, polsk och skandinavisk matlagning. Den traditionella maten i arktiska Kanada är baserat på gås och viltkött tillverkat med inuitiska och indianska matlagningsmetoder. Man äter också mycket rökt kött och fisk, t.ex. ren, hare, myskoxe, björn, rådjur och frukter och bär. Men även val, säl och räkor. Men en sak som kanadensarna liknar sina grannar i söder så är det kärleken till barbecues! man grillar allt från hamburgare till grönsaker, grillspett och majskolvar.

Upptäck våra program i Kanada