Japan består av fyra huvudöar: Hokkaido, Honsho, Shikoku och Kyushu samt ett antal mindre öar. Landet täcks till stor del av berg och japanerna värnar om landets naturliga skönhet och försöker bevara uråldriga trädgårdar, slott och tempel. Här finns också höghastighetståg, hypermoderna skyskrapor och pulserande storstäder och det blir en perfekt blandning av innovation och kulturhistoria.

Japaner är plikttrogna, hårt arbetande, ärliga och väluppfostrade. Deras traditioner inom vett och etikett är komplicerade och kan förväntas av utomstående att leva upp till när de besöker landet. Deras respekt för hårt arbete och traditioner är till stor hjälp när det kommer till att skapa storslagna blomsterarrangemang och genomföra traditionella te-ceremonier, för att inte tala om deras högkvalitativa produkter inom bil- och elektronikindustrin.

För ungdomar sker det mesta av det sociala livet genom fritidsaktiviteter på skolan, alltifrån baseball, judo och karate, till matlagning, teckning, matematik och orkester. På helgerna går man på bio, shoppar, lyssnar på J-Pop eller läser manga. Att gå och sjunga karaoke med sina vänner är en annan mycket populär aktivtet.

Upptäck våra program i Japan