Filippinerna är det enda landet i Asien med en mestadels katolsk befolkning. År 1946 blev Filippinerna en demokrati och var således kontinentens första. Landet består av 7,107 öar, varav cirka 5000 är obebodda, vilket ger ett land med så väl trångbodda städer som natursköna vildmarker.

Filippinerna var styrt av kolonialmakter i många år. Först av Spanien, sedan av USA och landets lagar och kultur har influerats därefter. En följd av detta är att engelskan är ett utav två officiella språk (det andra är Tagalog).

Som i många asiatiska länder är även Filippinerna ovilliga att visa ilska och är noggranna med sina uttalanden. Filippinier försöker även undvika att säga ”nej” och säger istället ”ja” med tvekan i rösten. De är mycket stolta över sitt land och tar illa upp om någon visar respektlöshet eller uttalar sig negativt om landet eller kulturen. Förutom det är filippinier optimistiska, sällskapliga, gästvänliga och öppet nyfikna på nykomlingar. Det sägs även att en filippinier aldrig jäktar. De är passionerat engagerade i musik, basketboll och tuppfäktning.

Precis som i alla andra länder i Asien så älskar den lokala filippinaren sitt ris som oftast kokas eller ångas till maten. Även på kedjor som vi känner igen från Sverige så säljer även McDonalds på Filippinerna kyckling med ris, och var man är går så serveras det kyckling. Merienda, är ordet för mellanmål och kan jämföras med våra fika, och kan vara allt från majs till olika kakor som har en söt fyllning med klibbigt ris, buko som är färsk kokosnöt. Filippinerna är en spännande kulinarisk upplevelse, och vill man äta kryddstark mat finns det här. Leta efter mat från provinsen Bicol som innehåller kokosnötsmjölk och är stark kryddad med Chili!

Upptäck våra program i Filippinerna