Ekvatorn skär från öst till väst genom Ecuador, medan Anderna – med Cotopaxi, världens högsta aktiva vulkan, löper genom landet från norr till söder. I östra delen av landet formligen kokar den glest befolkade regnskogen med 1600 arter av fåglar och 4500 fjärilsarter. De flesta Ecuadorianer bor i bergstrakterna, på plantage eller i hamnstäder längs den västra kusten.

Befolkningen är en blandning av ättlingar till de spanska kolonisatörerna, deras afrikanska slavar och över 14 olika ursprungsbefolkningsgrupper som talar över 20 språk och dialekter. Denna rika blandning av människor och kulturer återspeglas i städerna med kolonial arkitektur bredvid utomhusmarknader fulla av urbefolkningens handarbeten. I Ecuador idag talar man spanska, men flera av ursprungsbefolkningens gamla språk lever ännu kvar.

Ett år i Ecuador, eller i ett annat av Latinamerikas spanskspråkiga länder, kommer att ge dig spanskan. Nästan 400 miljoner människor talar detta vackra språk. Det är världens tredje språk efter kinesiska och engelska. Spanska talas förutom i Latinamerika och i Spanien främst i USA där spanskan talas av närmare 40 miljoner människor spridda över stora delar av landet. Spanskan är idag Kaliforniens största språk. USA är det nästa största spansktalande landet i världen efter Mexiko – större än Spanien! Spanskan kommer öppna nya vägar i ditt liv, såväl personligt som yrkesmässigt.

Upptäck våra program i Ecuador