Av alla de karibiska önationerna står Dominikanska Republiken för den största geografiska mångfalden. På Dominikanska Republiken hittar du Karibiens högsta berg, den djupaste dalgången, regnskog, öken, träskmark och vita sandstränder. Klimatet är tropiskt, varmt, fuktigt. Naturen storslagen med höga berg och riktig djungel. Trots det finns det inte några farliga djur eller ormar på ön!

Dominikanska Republiken erbjuder mat, musik och en allmän livsstil som är en bekväm blandning av spansk-, afrikansk- och ursprungsbefolkningens kultur. Trots att landet är relativt fattigt växer medelklassen och deras barn blir allt mer välutbildade. Här lever människor på en standard som liknar den i södra Europa. Alla är uppkopplade, umgänget är intensivt, familjelivet viktigt. Det är i en sådan miljö du kommer att vistas under ditt utbyte.

Det var på den ö som idag är Dominikanska Republiken (och Haiti) som Columbus landsteg för första gången 1492. Han grundade ett litet samhälle där som fick heta Santo Domingo, idag landets huvudstad – Den äldsta av de europeiskt grundade städerna. I latinamerikanska mått mätt är Santo Domingo dock fortfarande ungt. Latinamerika kan nämligen stoltsera med städer som är över 4600 år gamla och bosättningar som är ännu äldre.
Trots att landet är fattigt är den ekonomiska tillväxten snabb. Turismen är liksom i många av grannländerna en mycket viktig industri. I jämförelse med Europa så är Sveriges BNI/capita är ca 4 gånger högre. Men landets BNI är högre än i europeiska Serbien, Albanien och Ukraina.

Det är lätt att komma i kontakt med människor. Man umgås ute på gator, gårdar och stränder. Musiken är nästan alltid närvarande. Den enormt populära merengue är nationalvarianten på de latinska rytmerna.

Ett år i Dominikanska Republiken, eller i ett annat av Latinamerikas spanskspråkiga länder, kommer att ge dig spanskan. Nästan 400 miljoner människor talar detta vackra språk. Det är världens tredje språk efter kinesiska och engelska. Spanska talas förutom i Latinamerika och i Spanien främst i USA där spanskan talas av närmare 40 miljoner människor spridda över stora delar av landet. Spanskan är idag Kaliforniens största språk. USA är det nästa största spansktalande landet i världen efter Mexiko – större än Spanien! Spanskan kommer öppna nya vägar i ditt liv, såväl personligt som yrkesmässigt.

Upptäck våra program i Dominikanska Republiken