Pura vida!

Hör man någon hälsa så, då vet man att man är i Costa Rica. Det betyder fritt översatt ungefär ”äkta/rent/enkelt liv”, men det är så mycket mer än en hälsningsfras – det är ett motto, en attityd eller en livsstil. Det handlar om tacksamhet, positivitet, glädje och njutning och faktum är att Costa Ricas befolkning är en av världens lyckligaste!

Costa Rica är ett av Latinamerikas mest utvecklade och rikaste länder. Litet, men spännande. En fjärdedel av landets yta är skyddad i 26 nationalparker. Här finns en massa djur och växter i regnskogarna. Trots att landet är så litet är det ett av de biologiskt rikaste i hela världen med cirka 5 % av alla världens arter. Turismen är stor, men varsam då man satsar stort på Eco-turism. Man har förbjudit Zoologiska parker, för i Costa Rica ”ska djuren leva i frihet”, sa regeringen. Det lilla landet har ingen militär, den avskaffades av en modig president redan 1948 samtidigt som man införde demokrati. Sedan dess har landet varit utan krig och haft en bra ekonomisk och social utveckling.

Som utbytesstudent här kommer du att uppleva att du hamnat i ett trevligt mellanting mellan Europa och Latinamerika där du får spanskan, danserna och ett tropiskt klimat. Du får nära till både Karibiska Havet och Stilla Havet, till djungel och över 100 vulkaner. Du får dansa Bachata och Calypso och ges chansen att surfa på några av de bästa surfstränderna som finns. Upplev Pura vida på riktigt!

Ett år i Costa Rica, eller i ett annat av Latinamerikas spanskspråkiga länder, kommer att ge dig spanskan. Nästan 400 miljoner människor talar detta vackra språk. Det är världens tredje språk efter kinesiska och engelska. Spanska talas förutom i Latinamerika och i Spanien främst i USA där spanskan talas av närmare 40 miljoner människor spridda över stora delar av landet. Spanskan är idag Kaliforniens största språk. USA är det nästa största spansktalande landet i världen efter Mexiko – större än Spanien! Spanskan kommer öppna nya vägar i ditt liv, såväl personligt som yrkesmässigt.

Upptäck våra program i Costa Rica