Colombia är ett mångfacetterat land. Med sitt geografiska läge utgör det länken mellan Syd- och Centralamerika. I Colombia möter man en salig blandning av människor, kulturer, dialekter, naturlandskap och matupplevelser. Här kan upplevas allt ifrån karibiska stränder och bördiga slätter till gröna kullar och ett hörn av Amazonas regnskog. Rika och fattiga områden ligger ofta vägg i vägg, utan klara avgränsningar.

Människor i Colombia är otroligt glada och gästvänliga och de har en fascinerande kultur där dans, musik och mat spelar en stor roll. Vanlig mat i Colombia är kött, potatis, ris, bönor och matbananer. Fantastiska fruktjuicer av alla de slag är också vanliga. Familjen är en central del av det colombianska samhället och unga flyttar ofta inte hemifrån förrän de gifter sig.

Ett år i Colombia, eller i ett annat av Latinamerikas spanskspråkiga länder, kommer att ge dig spanskan. Nästan 400 miljoner människor talar detta vackra språk. Det är världens tredje språk efter kinesiska och engelska. Spanska talas förutom i Latinamerika och i Spanien främst i USA där spanskan talas av närmare 40 miljoner människor spridda över stora delar av landet. Spanskan är idag Kaliforniens största språk. USA är det nästa största spansktalande landet i världen efter Mexiko – större än Spanien! Spanskan kommer öppna nya vägar i ditt liv, såväl personligt som yrkesmässigt.

Upptäck våra program i Colombia