Lär känna kulturen som har gett upphov till symboler som Che Guevara, Diego Maradona, Lionel Messi, tre nobelpristagare samt världens första kvinnliga president. Det vackra landet som vår egen Evert Taube förälskade sig i.

Låt dig dras med i rytmerna till candombe eller murga, och upptäck vilken spännande vardag som väntar dig i Argentina. Med ett landskap som varierar mellan allt från regnskog till glaciärer, är det inte konstigt att både tukaner och pingviner trivs här. För de mer urbana, kan de livliga byarna fresta med muséer, musik, teater och mysiga kaféer.

Tonåringar i Argentina lever ett aktivt och socialt liv. De tillbringar mycket tid i varandras hem, och går ofta ut  på kafé, bio eller diskotek tillsammans. De flesta är med i något idrottslag eller tränar på egen hand på eftermiddagarna. Fotboll är populärast och är en passion för många. En del elever går också på språkskola för att lära sig ett andra språk. För att ta sig runt, brukar tonåringarna gå, cykla eller använda kollektivtrafiken.

Argentina är känt för sitt kött. De har boskap på grönbete året om och en argentinare äter 70 kg nötkött per år! I stort är det argentinska köket likt det spanska och italienska.

Empanadas är små piroger fyllda med fisk, korv eller fläskkött. Dessa piroger återfinns även i det arabiska köket och Spanien, så teorin är att sjöfarare hade dem med sig när de upptäckte Sydamerika.

Upptäck våra program i Argentina