Vad är det du ska göra som volontär i Europa?
Jag ska hålla workshops för en massa utbytesstudenter från hela världen i Bryssel i november! PEACE är ett halvårs utbytesprogram som görs via AFS:s Europeiska paraplyorganisation EFIL. I slutet på november sker slutläger, typ som det end-of-stay-läger vi har för dom utbytesstudenterna som kommer till Sverige varje år.

Hur kom du in på denna bana?
Jag har varit volontär i Sverige sen jag kom hem från mitt AFS-utbyte sommaren 2016, och det ena har lett till det andra. Man gör lite grejer här och lite grejer där, denna gång blev det PEACE!

Är du volontär i Sverige idag? Om ja, vad gör du/har du gjort?
Just nu har jag styrt upp lite aktiviteter för volontärerna i Stockholm&Uppsala-nätverket. Jag och en annan volontär har förberett en superaktivitet efter nästa nätverksmöte, sånt är kul!

Tips till andra volontärer som vill göra samma sak?
Sök sök sök! Både AFS och EFIL har en massa möjligheter för läger och aktiviteter som man antingen kan delta i eller vara volontär och hjälpa till med. Den bästa gateway-vägen verkar ha varit Volunteer Summer Summit som arrangeras av EFIL varje sommar, så se till att anmäla dig till det i vår!