Vem är du?
Jag heter Astrid och var på utbytesår i Iowa, USA 18/19 och ända sedan dess har jag varit engagerad som volontär i Stockholm-Uppsala.

Vad är din roll/roller i AFS?
Nu är är jag Nätverkssamordnare i Stockholm-Uppsala och håller ihop alla trådarna i nätverket.

Varför är du volontär i AFS?
Det kanske låter lite klyschigt men största anledningen är att det är så otroligt kul. Sedan går det inte att undkomma hur lärorikt det är och vetskapen att man långsiktigt jobbar för något större, interkulturellt lärande för fred, är inte heller särskilt dåligt. Allt från att lära sig och ta ansvar för nya uppgifter till umgänge och utbyte av erfarenheter med roliga studenter och volontärer gör det så givande. Förresten, hoppas vi ses på Volontär Weekend 19-21 november!

Berätta om en rolig anekdot relaterad till ditt utbytesår eller ditt volontärande!
Att komma tillbaka till Sverige igen efter mitt utbytesår var något jag tänkt igenom många gånger. Jag var förberedd på att få kulturkrockar, men hur mycket man kan glömma på ett år var jag inte förberedd på. Två dagar efter att jag landat i Sverige hade hela familjen åkt ut till vårt landställe och dagen därpå var jag och Rin, utbytesstudenten som bodde hos oss, uppe först. Vi skulle förbereda frukost, men jag kunde inte komma ihåg vart varken skålarna, besticken eller glasen fanns. Så Rin fick skrattandes visa mig vart allt stod i mitt egna kök.