En fantastisk kulturell resa för hela familjen

Att ha en internationell utbytesstudent boende hos sig är ett underbart sätt att lära sig om nya kulturer, samt dela med sig av sin egen kultur och sina värderingar. Barn tycker ofta om att vara kulturella ambassadörer och visa sina nya syskon lokala seder, traditioner och högtider. Allt från att laga mat till sightseeing är möjligheter att upptäcka och uppskatta kulturella och andra skillnader. Vi kallar det #AFSeffect!
HF_ADV

Upplev äventyr

Upptäck världen genom ögonen på en ungdom från ett annat land

HF_CHANGE

Välkomna förändring

Förbered din familj på att bli globala medborgare – redo att knyta an med personer från hela världen

HF_DISC

Upptäck tillsammans

Hjälp en internationell student att lära sig att bo i och njuta av din kultur och dina traditioner

Välkomna en ny familjemedlem

Varje år tar vi emot ett sextiotal ungdomar från hela världen som kommer hit för att gå i svensk gymnaiseskola under ett skolår. De vill lära sig svenska och få en ökad förståelse för  svensk kultur och familjeliv. Det är en fantastisk möjlighet för dig att lära känna en ung person från ett annat land, och skapa livslånga band med någon från en annan kultur.

Ansök nu

Vad innebär det att vara värdfamilj med AFS?

AFS ger familjer möjlighet att utveckla sin kulturella förståelse genom vårt värdfamiljsprogram. Du öppnar upp ditt hem för en ung person i 15-17 års ålder, och bjuder in dem att dela din vardag. Du kan vara värdfamilj för en del av läsåret eller för hela.

  • AFS studenten bjuds in till att delta i familjens vardagsliv och aktiviteter
  • Familjen står för mat och husrum
  • Studenten behandlas på samma sätt som övriga familjemedlemmar. Studenten är inte en gäst i hushållet, utan en ny familjemedlem

Så blir du värdfamilj med AFS

STEP1

Ta kontakt

Här får du reda på varför värdfamiljer är så viktiga för AFS samt hur ansökningsprocessen ser ut. Vi har en grundlig ansökningsprocess för att vi ska kunna göra en bra matchning mellan familj och student.

STEP2_HF

Hembesök

Vi har goda rutiner för att hitta värdfamiljer och ett hembesök är en viktig del. Det handlar mer om att hitta ‘rätt’ familj än att hitta en ‘perfekt’ familj.

STEP3

Förberedelser

Ni får förberedande material inför studentens ankomst, utbildning under året, och har kontakt med både volontärer och kontorspersonal utmed hela värdfamiljskapet.

STEP4_HF

Välkomna er nya familjemedlem

Upplev #AFSeffect tillsammans med er nya familjemedlem. Dela er vardag och uppfyll en students dröm om ett år i Sverige

Hör vad värdfamiljer själva har att säga

En fantastisk upplevelse för hela familjen

This morning we left for work while the kids were still asleep. I left a note on the fridge saying…

Läs mer
6168625414_2b5f833df3_o

Bara gör det!

We have always loved the idea of having a student from abroad live with us as we felt it would be a great experience for our girls to learn lots about someone from a completely different culture…

Läs mer
11496256414_7d7e2fd584_o

En berikande kulturupplevelse

We gained a lot by hosting Davis for a year, this experience helped us understand that each culture is different, and that no culture is better or worse than any other…

Läs mer

För mer information om hur man blir värdfamilj, kontakta [email protected]