Under läsåret 21/22 (aug 2021 – juni 2022) planerar vi att ta emot 40 utbytesstudenter i Sverige. Dessa ungdomar sitter nu hemma med fjärilar i magen och väntar på att få komma till Sverige och starta sitt utbytesår! Vill du öppna upp ditt hem och bli värdfamilj till någon av dem?

Loane, 16 år från Franrike

May be a close-up of 1 person

Loane älskar att dansa och har dansat jazz i många år, om möjligt vill hon gärna utöva någon form av dans under sitt utbytesår, andra intressen är fitness, att laga mat, resa, lyssna på musik, vara med vänner och passa barn. Loane ser mycket fram emot sitt utbyteår och hoppas på att hamna i eller nära en stad, för att prova på något nytt. Hon ser även fram emot att lära sig ett nytt språk och en ny kultur.

Ivan, 16 år från Argentina

Är killen som älskar musik, spelar kontrabas och elbas, ibland även keyboard. När han inte håller på med musik på fritiden så är det gärna sport och naturupplevelser som gäller, som cykling, vandring, klättring, simma, fiska eller åka skidor, matlagning är också ett intresse. Ivan beskrivs av sina vänner som glad, utåtriktad och självständig och han ser mycket fram emot sitt utbytesår, lära sig om Sverige och dess historia och även vårt språk.

Johanna, 15 år från Österrike

Johanna är en tjej med många strängar på sin lyra; hon gillar att spela volleyboll, ishockey, basket, rita, fotografera och sjunger och lyssnar gärna på musik när hon är hemma. Johanna säger att hon har humor och gillar att skämta. Hon provar gärna på nya saker och älskar djur.

Lorenzo, 17 år från Italien

Lorenzo är en musikintresserad kille som har lärt sig själv spela gitarr. Han är scout och gillar naturen och aktiviteter där såsom vandring och camping. Lorenzo anser sig vara lite blyg i början, men det går snabbt över och han beskrivs som utåtriktad och entusiastisk av dem runt honom. Han är väldigt tacksam för möjligheten att åka på ett utbytesår och ser fram emot att växa som person och hitta sig själv i en ny miljö.

Nehir 16 år från Turkiet

May be a close-up of 1 person

Nehir beskriver sig som social, omtyckt, öppen för nya idéer, perspektiv och synvinklar. På fritiden sysslar Nehir med yoga och måla i olja, hon tycker också om att se på film, lyssna på musik, läsa och gå på museer, utställningar och gallerier. Att resa är ett annat intresse som Nehir har, hon gillar att se andra länder, deras kulturer och traditioner.

Liv 15 år från Färöarna

May be a close-up of 1 person

Liv är en tjej som gillar att vandra i naturen, se en bra film eller lyssna på musik, ibland går hon till gymmet med sina vänner, eller bakar med sin familj, andra saker som Liv gör är att jobba i affär och hjälpa en äldre släkting. Det har alltid varit en dröm att få bo i ett annat land och lära sig dess kultur.

Boris 17 år från Serbien

May be an image of 1 person, standing and indoor

Cykla, spela spel med familj och vänner, åka skidor/ snowboard och skateboard och annan sport är Boris intressen, när han inte utövar detta så hjälper han till i familjens restaurang. Boris har redan kunskap i fem olika språk och ser fram emot att lära sig även svenska.

Katherine 17 år från USA

May be an image of child, standing, road and tree

Katherine en tjej som gillar att dansa balett, spela fiol, sy träffa vänner, baka med familjen, resa och se på film, Katherine jobbar även i en glasskiosk på sin fritid.

Som person beskrivs Katerine som hårt jobbande i skolan, rolig och lite blyg i början, men det går fort över.

Katherine ser fram emot att bli en del av din familj under skolåret 2021/2022.

Pierantonio 16 år från Italien

May be an image of 1 person and glasses

Pierantonio är killen som gillar att aktivera sin hjärna, vilket han gärna gör med ett parti schack, läsa en bok, spela tv-spel och träffa kompisar. Förutom italienska pratar han även engelska oh tyska. Av sina kompisar beskrivs Pierantonio som en empatisk kille och en sann vänn som alltid finns nära.

Roos 16 år från Belgien

May be an image of 1 person, glasses and outdoors

Roose är tjejen som blivit nyfiken på Sverige efter att ha varit här på semestrar med familjen, hon ser fram emot att lära sig både kultur och språk.
Roos gillar att dyka, dansa, rida, boxas, rita och måla och delta i scouterna, hon är också intresserad av utomhusaktiviteter och ser fram emot att få se snö för första gången.

Javiera 16 år från Chile

May be an image of 1 person and outdoors

Javiera är en tjej som beskrivs som känslig, kärleksfull, öppensinnad, initiativrik, drömmare som gillar barn och är lite rastlös och därför gillar att vara utomhus. Javieras intressen är promenader, fotografering, spela ukulele, sjunga och prata med vänner. Javiera är vegan men hjälper gärna själv till att laga mat.

Sofia 15 år från Tyskland

Sofia en sportig tjej som gillar landhockey, modern dans, vandra i skogen och att åka skidor. Andra intressen som hon har är att laga mat, baka, pyssla och att spela spel med familj och vänner.

Giada 16 år från Italien

Giada beskrivs av sina vänner som blyg, trevlig, positiv och lite envis. Hon älskar att läsa böcker, se på film (främst skräckfilm och drama) och att skriva. Ett annat intresse är att simma i havet på sommaren. Giada har alltid drömt om att få göra ett utbytesår och älskar att lära sig nya språk och förutom Italienska är engelska, franska och spanska språk som hon studerar.

Irene 17 år från Italien

Irene är en aktiv och social tjej som gillar att umgås med familj och vänner, spela vollyboll och simma. Irene är beslutsam som brukar uppnå hennes satta mål och som gillat att hjälpa hennes vänner. Hon tycker om att resa och uppleva nya kulturer. Irene har  sökt sig till ett utbyte för att få perspektiv och växa som människa.

Xalba 17 år från Spanien

Xalba beskriver sig själv som en artig och snäll kille som gillar att umgås med sin familj och sina vänner. Xalba gillar sport och framförallt fotboll och kickboxning samt ett hälsosamt levande. I sitt utbytesår ser han fram emot att lära sig om en ny kultur, få nya perspektiv och få uppleva nya maträtter.

Mimmi 15 år från Grönland

May be a close-up of 1 person

Mimmi är tjejen som älskar skateboarding så mycket att hon på vintern skruvade av truckarna på brädan och åkte på snön, så nu älskar hon både skateboarding och snowboarding, hon gillar även att fiska med sin pappa och att hänga med sina vänner. Vidare beskriver sig Mimmi som ärlig, energirik och glad och hon älskar att träffa nya människor och skapa nya vänner.

Zoe 17 år från Frankrike

Zoe är en sportig tjej som gillar att spela bandy/ innebandy, åka snowboard, skidor, vandra och spela spel med vänner och familj. Hon har också ett starkt musikintresse och gillar att lyssna på musik. Zoes framtidsplan är att bli astrofysiker då hon alltid varit fängslad av rymden. Hon beskriver sig som en optimist, och genom att ta del av nyheter och vad som händer i världen håller hon sig uppdaterad och gillar att diskutera det.

Cecilia 16 år från Danmark

May be an image of 1 person, glasses and indoor

Cecilia är tjejen som spelat flöjt sedan hon var 6 år gammal och älskar musik och modern dans. Ett annat stort intresse är cosplay och med detta följer även ett intresse för Japansk teknad film, Harry Potter och annat som har med den magiska världen att göra.
Cecilia skulle gärna vilja hamna i en familj med syskon, åldern på syskonen spelar ingen roll.