Under läsåret 24/25 (aug 2024 – juli 2025) planerar vi att ta emot 50 utbytesstudenter i Sverige. Dessa ungdomar sitter nu hemma med fjärilar i magen och väntar på att få komma till Sverige och starta sitt utbytesår! Vill du öppna upp ditt hem och bli värdfamilj till någon av dem?

Jarle 16 år från Tyskland

Jarle är en lättsam och aktiv kille som gillar att vara ute i naturen. Han har varit på semester i Sverige flera gånger och går nu en kurs i svenska. Han spelar fotboll och piano och åker gärna skidor och seglar med familjen. Jarle är vänlig och hjälpsam, har lätt för att få nya vänner och när han vill koppla av lyssnar han på musik och läser böcker.

Felicie, 16 år från Frankrike

Felicie är en utåtriktad tjej som gillar lagsporter, spelar gitarr och läser alltifrån historia till fantasy. Hon är en hjälpsam och vänlig tjej med förmågan att träffa nya vänner överallt! Hon är nyfiken på världen och andra kulturer och drömmer om att bli reporter.

Linda, 16 år från Schweiz

Linda är en glad och öppensinnad tjej som gillar när det händer saker. Hon spelar fiol, dansar hiphop, läser fantasy-böcker och åker gärna snowboard. Historia och språk är Lindas favoritämnen i skolan och hon har redan börjar lära sig svenska!

Emilio, 16 år från Mexiko

Emilio är en utåtriktad och sportig kille som gillar att gymma och spela fotboll, och spelar även gärna ett parti schack. Han är studiemotiverad och drömmer om att bli pilot eller arkitekt. Emilio är matintresserad och vill gärna lära sig om svenska maträtter och visa hur man tillagar traditionella mexikanska rätter.

Amélie, 15 år från Frankrike

Amélie är en energisk, pratglad och barnkär tjej som önskar bo i ett livligt hem. Hon är sportig och spelar tennis, badminton och går på gymnastik, och åker gärna skidor på vintern. Amélie är studiemotiverad och deltar även i kreativa aktiviteter i skolan såsom teater och körsång.

Frieda, 16 år från Tyskland

Frieda är en vänlig, humoristisk och omtänksam tjej som är nyfiken på andra kulturer. Hon trivs både i stadsmiljö och på landet, och gillar att dansa, sticka och spela volleyboll. Frieda ser fram emot att få testa nya sporter och aktiviteter under sin tid i Sverige, och inte minst att lära sig svenska.

Lucille, 15 år från Frankrike

Lucille är en positiv och nyfiken tjej som längtar efter att få lära sig om den svenska kulturen och träffa nya vänner. Hon umgås gärna med familjen och gillar sportiga aktiviteter och tävlar i gymnastik. Lucille är språkintresserad och har redan börjat lära sig svenska på egen hand.

Lisa,15 år från Tyskland

Lisa är en glad och vänlig tjej som varit i Sverige på semester flera gånger och är väldigt förtjust i både kulturen och den vackra naturen. Hon älskar att läsa och dansa, bor gärna i en familj med husdjur och värdesätter nära relationer till vänner och familj.

Clemence, 16 år från Frankrike

Clemence, en av de bästa eleverna i årskursen i sin skola som även tävlar i skidåkning och simmar. Hon gillar att baka och vandra och är intresserad av foto- och filmredigering. Clemence är lugn, hjälpsam och nyfiken och älskar att få lära sig nya saker.