Om du har avslutat gymnasiet och vill uppleva världen innan du eventuellt påbörjar din vidareutbildning har du möjlighet att gå på universitet utomlands.

Programmet låter dig uppleva ett liv på universitet och bekanta dig med det område du funderar på att utbilda dig till. Programmet förbereder dig också för att få undervisning på ett främmande språk. Du kommer att läsa med lokala och utländska studenter och därmed få ett stort internationellt nätverk och erfarenhet av ungdomskulturen i ditt valda land.

Samtidigt ser vi till att du får verktyg och stöd för att få ut mesta möjliga av din vistelse.

Universitetsprogram i Latinamerika

Universitetsprogram i Asien

Allt du behöver veta om universitetsprogrammen

Här hittar du svar på många frågor. Om du inte hittar svar på alla dina frågor här, vänligen kontakta oss!

Med ett universitets program kan du åka till ett annat land och vara student i en eller två terminer. Vanligtvis är det ett program för dig som tar ett sabbatsår och det betyder att du inte behöver vara student för att söka.

Du behöver bara ha avslutat 9an i skolan. Du väljer universitet, land och när du vill åka, och programmen varar från 3 månader till ett helt år.

Beroende på vilket program du väljer bor du antingen hos en värdfamilj, på college eller tar hand om ditt boende själv. Under de enskilda programmen kan du läsa mer om ditt boende och vad programmet inkluderar.

Din vistelse sker under en säker och trygg miljö och du kan kontakta AFS när som helst.