Italien – dynamiskt industrialiserat i norr och jordbruksbygd i söder, kan vara världens mest berömda konstnation. Italienska artister och arkitekter har producerat mästerverk i 3000 år. Idag har regionen Toscana mer historiskt klassificerade monument än något annat land! Kyrkor finns överallt och några innehåller lika många skulpturer som krävs för att fylla ett helt museum. Det är ett modernt europeiskt land, ledande i stil och mode och med världens bästa glass!

Omringade och stimulerade av så mycket kulturell historia, har italienarna blivit ett folk som kan bli passionerade av nästan allting – politik, motorsport, opera, kläder och mat.  Att lära sig älska italiensk mat är å andra sidan inte svårt. Italiensk mat är i världsklass, från mammas kök till restauranger och caféer runtom i landet. Arvet från det romerska imperiet, de snötäckta alperna och de pittoreska kustbyarna vid Adriatiska havet tar dig med på en oförglömlig interkulturell resa!

Italienarna är ett mycket varmt folk. De är nyfikna på dig som svensk! Vilket underlättar när du pratar med människor du möter på gatan och tränar på ditt nya språk, det gör att det går fort framåt i din språkutveckling.

Upptäck våra program i Italien