Är ni intresserade av att bli värdfamilj i höst?

Att vara värdfamilj är en fantastisk upplevelse för hela familjen. I vardagen får ni en ny familjemedlem att dela alla känslor, skratt och upplevelser med. Det är viktigt att matchningen med den som blir er utbytesstudent blir bra och givande för båda parter.

Här kommer därför ett urval av de utbytesstudenter som kommer till Sverige i augusti!

Möt våra utbytesstudenter

Natt THA

Natt från Thailand

Natt 16 år från Thailand beskrivs som entusiastiskt, tålmodig och modig. I aktiviteter med andra är hon problemlösaren och tar gärna en ledarroll för att hjälpa gruppen att tillsammans komma fram till en gemensam lösning. När hon känner starkt för något är hon driven och målmedveten! Natt gillar att cykla och segla, läsa och se på film – gärna dokumentärer. I framtiden vill hon bli läkare eller biolog. Natt har redan börjat öva sin svenska via en app, och ser fram emot att uppleva en ny kultur lära sig att se världen från andra perspektiv!

Vill ni bli Natts värdfamilj? Anmäl er här!

Luna DEN

Arnakkuluk "Luna" från Grönland

Musik är något hon inte kan leva utan, hennes andra intressen är volleyboll och skidsporter och umgås med kompisar. Arnakkuluk räds inte att testa nya saker och har ett öppet sinne inför livet och andra människor. Hon gillar att skämta och skratta, och har lätt att umgås med andra. I skolan har hon deltagit i erasmus-projekt på tema klimat och hållbarhet, efter en projektresa till Sverige fick hon mersmak och vill åka tillbaka!
Arnakkuluk ser fram emot att bli en del av sin svenska värdfamilj, få nya kompisar, och lära sig svenska.
Anna GER

Anna från Tyskland

Anna 16 år från Tyskland, är en tjej som av vänner och familj beskrivs som snäll, aktiv, intelligent, rak, organiserad och samvetsgrann och har ett nära förhållande med hela sin familj. Anna gillar att se på anime, rita och läsa. När hon gått ut skolan planerar hon att gå med i militären och hon drömmer också om att resa sunt i världen. När Anna tänker på Sverige så tänker hon på kallt väder och lukten av gran när man går genom skogen. Hon ser fram emot att lära sig mer om Sverige, dess kultur och språk.

Vill ni bli Annas värdfamilj? Anmäl er här!

Natt THA

Lyric från Thailand

Tjejen som älskar alla djur,
Lyric 16 år från Thailand beskrivs som snäll, omtänksam och utåtriktad och det hon värdesätter mest i andra är lojalitet och vänlighet.
Lyrics allra största intresse är djur och hon drömmer om att få jobba med djur i framtiden, älskar både hundar, katter, ormar och alla andra djur. Marvel är ett annat stort intresse, då hon gillar superhjältar och skulle kunna prata länge om dessa, hennes sista stora intresse är en en grupp som kallas DreamSMP och är en grupp som rollspelar på en Minecraft server. I Sverige ser Lyric fram emot att få prova på ny mat och lära sig ett nytt språk och en ny kultur.

Vill ni bli Natts värdfamilj? Anmäl er här!

Person_S22-00960_thumbnail

Witse från Belgien

Sportkillen Witse som gillar skridskor, fotboll och snowboarding, är minst lika förtjust i det sociala livet, och ser mycket fram emot att skapa många nya bekantskaper i Sverige! I skolan tycker han mest om psykologi och idrott. Förra sommaren reste han i norden och blev förtjust i Sverige. Med sin mamma har han sett på svenska serier på tv, en favorit är Bonusfamiljen. Han ser fram emot att bli en del av din familj och den svenska skolan!

Vill ni bli Witses värdfamilj? Anmäl er här!

Redo att bli värdfamilj?

Har ni fått mer inspiration? Eller har ni kanske till och med fastnat för en specifik student? Skicka in en intresseanmälan här bredvid för att gå vidare i processen!

Gör en intresseanmälan