Praktikant inom marknadsföring och sociala medier

AFS Interkulturell Utbildning är en opolitisk, ideell verksamhet med verksamhet i 60-talet länder. Vi arbetar för fred genom att öka förståelsen mellan människor och kulturer. Varje år deltar närmare 13 000 unga i något av AFS utbytesprogram runt om i världen.

Vi söker en praktikant till vårt kontor på Gärdet i Stockholm. Du jobbar nära Generalsekreterare och Programpersonal i syfte att utveckla AFS marknadsföring i sociala media och på vår hemsida.

Du kommer att få föreslå och genomföra förbättringar på vår hemsida, lägga ut intresseväckande såväl som korsiktigt kampanjmaterial till våra målgrupper. Du kommer även att delta i planering och genomförande av vår Road Show.

Du får inblick en ideell verksamhets villkor och blir en del av att skapa ”the AFS-Effect”. Du får möjlighet att inhämta mycket kunskap och best practice från våra internationella partners, analysera och komma med idéer och praktiskt utveckla våra digitala kanaler i samråd med oss.

Du är en person med kunskap om digitala marknadsföringskanaler, och känner du till WordPress, Search Engine Optimization, Google Analytics, Word och Excel med flera verktyg är det meriterande. Det måste kunna formulera dig tydligt i skrift på svenska och engelska, och vara van vid att jobba självständigt och ta egna initiativ. Du bör ha en huvudman i form av högskola, universitet, eller arbetsförmedling.

Vi är ett litet gäng på 6 personer som jobbar nära varandra, så din sociala förmåga och teamwork är viktig. Praktiken är på heltid, gäller under 3-4 månader under våren 2019 och vi bestämmer gemensamt start- och slutdatum. Det utgår ingen ersättning. Du kan också börja omgående.

Skicka din ansökan och din CV till Viveka Wikström så snart som möjligt eller senast den 15 december 2018. Märk din ansökan med ”Praktikant Marknadsföring”.

För mer info, ring 08-406 00 00